top of page
Workshop Breien met handgesponnen wol
Workshop Breien met handgesponnen wol

za 18 nov

|

Lier

Workshop Breien met handgesponnen wol

In deze workshop ga je aan de slag met handgesponnen, lokale (Lierse) wol.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

18 nov 2023, 10:00 – 12:30

Lier, Netelaan 4, 2500 Lier, België

Over het evenement

In  deze workshop leer je breien met handgesponnen wol. De wol is afkomstig  van verschillende inheemse schapenrassen van Lier en omstreken. De  handgesponnen garens van deze schapenwol hebben een uniek karakter en  bestaan uit variërende natuurlijke kleurgradaties van wit tot grijs en  bruin. Bovendien is het een duurzaam, milieuvriendelijke en 100%  natuurlijk product!

Na  een algemene inleiding over hoe te breien met handgesponnen wol gaan we  zelf aan de slag voor het breien van een baby/kinderslofje. Na deze  workshop heb je alle technieken onder de knie om thuis gemakkelijk  andere maten te kunnen breien. Heerlijk om de koude herfst- en  winteravonden gezellig in te duiken met deze handgemaakte en warme wollen sloeffen!

Extra informatie

Prijs per deelnemer €60/persoon

Hoe in te schrijven?

Inschrijven doe je door een bevestigingsmail te sturen naar info@lamatelier.be

Voor  deze workshop moet je minstens kunnen opzetten en recht breien. 

Er  worden drie verschillende modellen uitgewerkt van gemakkelijk tot meer  gevorderd, zodat iedere brei(st)er naar eigen niveau kan werken. Het  patroon en de handgesponnen garens voor de baby/kinderslof is  inbegrepen, alsook warme/koude dranken, een lekkere versnapering en veel  gezelligheid. 

Breinaalden mogen zelf meegenomen worden (5mm) maar  kunnen ook ter plaatse aangekocht worden (€12,50). Na de workshop kunnen  er ook extra garens worden aangekocht in het atelier om thuis verder  mee aan de slag te gaan.

Deel dit evenement

bottom of page