top of page

De grondstoffen zijn zorgvuldig geselecteerd. De vachten komen van lokale of regionale boerderijen, maar meer in het algemeen uit Frankrijk, Europa, Centraal-Azië of wolproducerende landen op het zuidelijk halfrond. Deze materialen worden in Creuse, in de verschillende spinateliers, verwerkt tot gekaard of gekamd garen, roving of lint, met respect voor de traditionele methodes van het spinnen van wol.

Voor de eerste nieuwe breipakketten werken we met Fonty garens. Fonty "La filature de Rougnat" is één van de laatste actieve spin- en verffabrieken voor wol in Frankrijk. Ze produceren hoogwaardige garens van dierlijke vachten en plantaardige vezels van natuurlijke oorsprong, waarbij zoveel mogelijk gewerkt wordt met vachten van lokale of regionale boerderijen. Eerlijke garens dus, zowel voor mens als dier, in prachtige kleuren en kwaliteiten. Een plezier om mee te werken en om te dragen.

De selectie garens die we voor Apella Knits maakten, zijn garens waarbij het lokale en natuurlijke aspect voorop staan zodat jij perfect weet wat je op je naalden zet.

fonty_web_118-min.jpg
06-min-1-723x1024.jpg
index.png
bottom of page